EILC Başvuru-Onay Süreci

Nedir bu EILC önce bundan başlamak gerekiyor sanırım. Eilc (Erasmus Intensive Language Course) yani Yoğunlaştırılmış Erasmus Dil Kursu sadece Erasmus öğrencilerinin faydalanabildiği akademik dönem başlamadan önce gidilen yaklaşık 4 hafta kadar süren, bulunulan ülkenin dilinin ve kültürünün öğrenildiği bir dil kursudur.




1.) Başvuru


Tüm başvurular on-line olarak gerçekleşmekte. Yani diğeri gibi postayla belge gönder derdi yok. Öncelikle http://www.erasmus.org.pl/eilc-poland adresine uğrayıp tarih aralığı uygun olan listedeki herhangi 2 üniversiteyi kendinize seçiyorsunuz. Bu seçtiğiniz üniversiteleri mutlaka iyice araştırınız. En çok tercih edilenlerin başında Jagiellonian University ve Adam Mickiewicz University gelmekte.


Daha sonra yine aynı sayfada bulunan on-line registration kısmını dolduruyorsunuz. Ayrıca Application form for Erasmus students'ı da doldurup kendi Erasmus kordinatörünüze teslim etmesi için veriyorsunuz. Dikkat ediniz bu başvuru formunu siz göndermeyeceksiniz, sizin adınıza sizin üniversitenizde ki Erasmus yetkilisi gönderecek. Başvuru sürecinde tüm yapmanız gereken işlem budur.


Burada bir kaç uyarıda bulunmak istiyorum. Eilc başvurularını mümkünse başvurular alınmaya başlanır başlanmaz halledin ayrıca başvuru formunda bulunan  neden Lehçe öğrenmek istiyorsunuz kısmına mümkünse destan yazın. İlk başvuranlardan olmanız ve Lehçe öğrenmek için güzel bir sebep belirtmeniz sizi seçtiğiniz ilk tercihe yerleşmenize yeterli olacaktır. Aksi takdirde yedek listeden sıra beklersiniz.


2.) Onay


Evet başvurunuzu yaptınız şimdi sıra acaba tercih ettiğim okula yerleşe bildim mi muhabbetinde. Yukarıda adresini verdiğim Eilc sayfasından  important dates and deadlines lara bakıp sonuçların ilan edileceği tarihi öğrenin ve daha sonra mail beklemeye başlayın. Bundan sonrasını size yaşadığım tecrübelerle aktaracağım. Açıklanma tarihinde bir çok kişiye yerleştiğine dair mail gelmişken bana ve benle birlikle başvuran arkadaşlarımın çoğuna mail ne yazık ki gelmemişti. Daha sonra eilc@frse.org.pl adresine durumumu açıklayan henüz mail almadığımı belirten bir yazı yazdım ve bana hangi üniversiteye yerleştiğine dair mail yolladılar, kazandığım okulunda bir kaç içinde benimle iletişime geçmesi gerektiğini belirttiler. Bkz:. Resim1






Bir kaç gün içinde de National Defense University'den cevap geldi. :) Bkz: Resim2-3











Neden EILC ? 
Sizlere 5 maddede neden bu kursa katılınması gerektiğini yazacağım. :)
1 - Erasmus yapacağınız üniversitenin şehri dışında bir şehir seçersiniz 2 ayrı şehirde Erasmus tecrübesi edineceksiniz.
2 - Erasmus'a normal dönem giden öğrencilerden daha önde olacaksınız, adaptasyon süreciniz bu kursta tamamlanacak.
3 - Sürüsüyle öğrenci olmayan daha hoş daha spesifik bir ortamda bulunacaksınız.
4 - Kursun sonunda öğrendiğiniz Lehçe ile ülke halkı ile onların dilinde rahatça iletişim kurabileceksiniz.
5 - Belki de en önemlisi budur. Normal dönem Erasmus öğrencilerinden farkınız olarak sizin hemen hemen her şehirden bir Erasmus tanıdığınız olacak. Çünkü bu kursa gelenler genellikle farklı şehirlerden gelen öğrenciler. Bu da size Polonya'yı gezerken ayrı bir avantaj sağlayacak. (Bkz: Aloo, Toni biz bugün Poznan'a gelicez bizi karşılasana..)


Buyurunuz bu da EILC sınıfımın listesi. Arkadaşlara bahsettiğimde fıkra gibi geliyor, 5 İtalyan 5 Fransız, 2 Alman, 10 İspanyol vs. vs. =D

2 yorum:

  1. Merhaba, Lehçe kursunda hibe alabliyor muyuz peki ve kalıcak yer nasıl ayaralanıyor bu süreçte.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, Eilc'de aynı erasmus süreci gibidir ve aynı hibe miktarını alırsınız. Eilc için kabul edildiğiniz okuldan aldığınız kabul mektubunu vize yazısı (vize yazısında hibe belirtilir.) için kendi okulunuza sunmanız yeterli olacaktır. Kalacak yer konusu gideceğiniz üniversiteye bağlı olarak değişkenlik göstermekte bir çok üniversite kendi yurtlarında kalma imkanı sunarken bazıları sunmamakta. http://www.erasmus.org.pl/eilc-poland adresinde okullara bakıp data sheetlerini inceleyin. Yurt imkanı sağlayıp sağlamadıklarına bakın.

    YanıtlaSil

Sorularınız tarafımca incelenip cevabıyla birlikte yayınlanır.
Anlayışınız için teşekkür ederim.