Polonya - Lublin'de İbadet

Merhaba arkadaşlar,
Bloğumu ziyaret eden arkadaşlardan bu konuda çokça soru almam üzerine bu yazıyı paylaşma gereksinimi duydum. Bu yazıda Lublin'de nerede namaz kılabilirsiniz, nerede ibadetlerinizi gerçekleştirebilirsiniz ondan bahsedeceğim.

Öncelikle, Lublin'de maalesef bir camii yok onun yerine müslümanların ibadetlerini yerine getirdikleri villadan bozma bir mescit bulunuyor. Lublin İslam Merkezi olarak geçen bu mescidin yönetimi Suriyeli İmam Nedal tarafından sağlanıyor. Cuma namazı için çevredeki müslümanlar buraya geliyor ve Lublin'de cuma namazı kılabilme şansınız oluyor. Cuma hariç namaz vakitlerinde gitmediğim için durumu bilemiyorum fakat bir kandil akşamı gittiğimde açık bulamamıştım.


Cuma namazlarına gitmeden önce mutlaka cuma saatini öğrenin ! Çünkü normal namaz saatinden biraz farklılık gösterebiliyor. Cemaatin uygun olma durumuna göre vakitlerde ufak oynamalar yapabiliyorlar. (Cuma için 12.30'da değilde 1'de toplanılması gibi.) Cuma vakitlerini mescidin resmi sitesinden kontrol edebilirsiniz : http://www.islam-lublin.dzs.pl/

Farklı bir ortamda farklı mezheplere mensup din kardeşleriniz namaz kılmanın tadı bir başka oluyor. Öncelikle namaz kılmadaki bir kaç ufak farklılıktan ötürü garipsiyorsunuz (Fatihadan sonra hep bir ağızdan seslice Amin! denmesi gibi.) fakat alışmanız uzun sürmüyor. Diğer güzel bir özellik ise Cuma hutbeleri Arapça, Lehçe ve İngilizce olmak üzere 3 ayrı dilde yapılıyor. Ingilizce hutbe dinlemek isteyenler,  çevirisini Umcs'de öğretim görevlisi olan hocanın etrafında toplanarak hutbeyi ingilizce olarak dinleyebilirler.

Nasıl giderim ?

Bulunduğunuz konumdan Jakdojade programı vasıtası ile "Wojciechowska" Durağına nasıl gideceğinize bakınız.

Duraktan indikten sonra aşağıda krokisini verdiğim rotayı takip ederek bulabilirsiniz.


İmam Nedal iletişim bilgileri:













Kurban bayramı namazının ardından:

1 yorum:

  1. Allah razı olsun kardeşim. Bu paylaşımın ilaç gibi geldi.

    YanıtlaSil

Sorularınız tarafımca incelenip cevabıyla birlikte yayınlanır.
Anlayışınız için teşekkür ederim.