National Defence University - EILC

Şu an Erasmus hayatımın 1.5 ayını doldurmuş bulunmaktayım. Şu ana kadar geçirdiğim en güzel vakitlerim EILC zamanında gerçekleşti. Emin olun dil kursunun yeri bir ayrı güzel. :) E tabi birde Varşova Lublin ile karşılaştırılamaz bile. Kesinlikle ve kesinlikle EILC'i tavsiye ediyorum. :)



Akademy Obrony Naradowej'den (AON) (English: NDU) biraz bahsetmek gerekirse;
Burası askeri bir üniversite, okul içerisinde gezerken bir çok askerle karşılaşacaksınız  Durun hemen korkmayın :) Bir çoğunuz "ouvv burası çok disiplinlidir şimdi, adım attırmazlar kampüste" vs gibi düşünebilir tamamen yanlış bir düşünce olduğunu belirtmek isterim. :) Polonya'da ülkemizin aksine her an tetikte olunması gereken bir durum olmadığından kampüs çok serbest, kapısı ağzına kadar açık. :) (Bizim her askeri binamızda nöbetçi askerlerimizin olduğunu düşünün.) Neyse bu kadar askeriyeden bahsetmeye gerek yok. Çünkü alakanız olmayacak sadece okulun adı Ulusal Defans ve birkaç asker göreceksiniz hepsi bu. :)

Aşırı Ağırlaştırılmış Dil Kursu; =D

Sabah sabah bu ne ya her sabah 8'de ders mi olur =) Oluyor. Çoğu zaman derslere gitmek istemesem de hepsine gittim. :) Ortam güzel abicim, ders mers bahane =D gerçi az buçuk Lehçe'de öğrenmedik değil. :)

Hotel;
Eğitiminiz süresince burada konaklayacağınız 2 kişilik tuvaleti banyosu içerisinde odalara sahip güzel mi güzel  yeşillik manzaralı bir hotel :) Odalarda ayrıca 1 TV (Pek izlemedim ama Lehçe'ye kulak dolgunluğu olsun diye arada bir açtığım olmuştu.) Bir 1 radyo (Pc'yi açmadığım zamanlar yabancı bir müzik kanalı bularak hit parçaları dinlediğim yegane alet =P ) 2 çalışma masası, 1 gardolap, 1 ayakkabılık vs vs.. Oda gayet iyi yani sıkıntı yok :) Ayrıca yastığınız yorganınız çarşafınız havlunuz neyiniz varsa hotel görevlileri tarafından haftada 1 değiştirilir. :)  Mutfak olayı biraz sıkıntılı. Tüm hotel'in sadece 1 mutfağı var yani ortak kullanım alanı. Kullanılacak olan tabak tencere tava da ortak olduğundan pek yemek pişirebileceğinizi sanmıyorum. Internet ayrı bir olay, herkesin kullandığı vakitlerde son derece yavaş mı yavaş. Tek çare modem in olduğu koridora bizim kendi aramızda ki deyimimizle "Facebook Street" e çıkmak :) E orda bile bazen yavaş oluyor.

NDU'da ilk gün :

Tanışma Yemeği:

Akademy Obrony Naradowej'in Kendi Askeri Müzesinden:

İlk dersten bir görüntü;

Askeri bir tören;

The Facebook Street ;

Mutfaktan bir görüntü;

Spor Salonundan;



1 yorum:

  1. Merhaba,

    EILC için gittiğiniz okulun kendi yurdu var mıydı? Konaklama problemini nasıl hallettiniz? Birde ben zaten erasmus için Varşovaya gideceğim EILC için nereyi tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil

Sorularınız tarafımca incelenip cevabıyla birlikte yayınlanır.
Anlayışınız için teşekkür ederim.